instrumentering
på denne samling af musik spiller jeg alle instrumenter selv - ligeledes står jeg selv for indspilning, redigering og efterfølgende ”mix” af musikken.
nb: at ”mixe” er den process hvor man bl.a. ballancerer instrumenternes indbyrdes lydstyrke i forhold til hinanden – samt tilsætter forskellige effekter som f.eks. rumklang.
følgende instrumenter – ud over min menneskelige stemme - er i spil:
klaver, Orgel og diverse Keyboards (tangentinstrumenter)
6 strenget guitarer (akustiske såvel som elektriske)
pedal steel guitar
slagtøj (akustisk såvel som elektrisk)
harmonika (accordion – traditionel "træk"- harmonika)
blokfløjte (recorder, underligt ord for blokfløjte på engelsk)
trumpet
flygelhorn
ud over de ovennævnte instrumenter indeholder produktionerne samplede instrumenter. Teknikken bag dette (for dem der ikke kender til det) er at en lyd (det være sig en tone fra et instrument) digital indspiles i en "sampler".
herefter kan lyden ”afspilles” enten ved at man spiller på et tilsluttet keyboard (hvorved tonehøjden kan varieres) eller ved at man slår på en eller flere tilsluttede slagplader (hvilket jeg altid benytter ved slagtøjsinstrumenter).
”lyde” kan købes færdigindspillet så et symfoniorkester, bigband, kor eller en slagtøjsgruppe kan opbygges - instrument for instrument - uden man selv "behøver" at indspille (sample) de en enkelte instrumenter/stemmer forinden.
der er ikke det store trylleri eller ”snyd” i at benytte samplede instrumenter, idet man jo stadig skal kunne ”spille” og arrangere (på keyboard eller slagplader) de temaer og toner man ønsker at benytte.
alle instrumenter har deres egen ”personlighed” og derfor er kunsten her at ”spille” på den måde man ville spille på det det orginale instrumentet hvis det var "i virkeligheden" (f.eks, ikke at spille højere eller lavere toner end det akustiske instrument er i stand til – eller spille fraser instrumentet ikke teknisk er i stand til).
som nævnt kan man købe ”samplede instrument biblioteker” og man kan købe hele små ”forhåndsindspillede” musikstykker ofte kaldes ”loops”.
de kan så klippes sammen i computeren uden at man selv behøver spille "instrumenterne".
denne arbejdsform er meget benytte i rap, street og "spoken" musik - eksempelvis kan det være trommer og slagtøj (også kaldet ”beats”).
ingen af mine produktionerne indeholder sådanne ”loops” - alt er således ”håndspillet”.